Først noen tanker etter NM (fra vår Facebook-oppdatering): 
Vi hadde en flott opplevelse i Store Sal i år igjen, og er supertakknemlig for alle som sto opp med oss på morran! I tillegg takker vi alle som satt hjemme og fulgte med, og ga tilbakemeldinger. Det betyr så masse! I år ble det 9.plass for oss med 88,33 poeng, og turen ned til 1.divisjon. Men det tar vi veldig med fatning. Elitedivisjonen er en tøff liga å komme seg til, og minst like tøff å holde seg i. Nå har vi fått konkurrere blant de største i noen år, og ser absolutt ikke på 1.divisjon som noe tap. Det blir tvert imot også en tøff liga med mange virkelig gode korps, blant annet vår nærmeste nabo Sarpsborg Janistjarkorps. Shoutout til dem for en formidabel 3.plass med hele 93 poeng! Vi sender også våre gratulasjoner til norgesmesterne Christiania Blåseensemble med dirigent Ingar Bergby! Vi takker greåkerne som har stått på i perioden, alle på hjemmebane som hjelper til så en intens øveperiode går rundt, til alle publikummerne både på Greåker og i Trondheim, alle følgerne våre, og selvfølgelig dirigent Geir Holm som har stått på og holdt ut med oss i NM for 10 år på rad. I tillegg vil vi gi en shoutout til alle de yngste i rekkene våre som har vært med på NM for første gang. FOR en innsats dere gjør, og det gleder oss å se at dere har gjort NM til deres egen opplevelse.
Så over til nåtid, og mai som er en herlig måned for korpsmusikerne: 
Dette har vært en innholdsrik uke for greåkerne, og helt sikkert andre glade korpsmusikanter også. Nå tar det seg opp på vårfronten, og festsesongen er sparket i gang. 1.mai ble en nydelig og etterlengtet soldag i Sarpsborg, og vi var på plass for våre årlige oppdrag: minnemarkering ved Utøya-statuen, og 1.mai-toget i byen. Med en drøss av mennesker, sol, is og god stemning ble dette en av de dagene som ikke kunne blitt bedre! Også tenk å få tælle i tog med statsministeren i tillegg. Du verden, nå er vi oppe og nikker. Som vanlig var vi to korps i toget, og det er alltid hyggelig å møte de staute musikantene i Hafslundsøy Musikkorps.
Distriktet vårt bugner jo av gode korps og korpsaktiviteter, så vi skjønner at det noen ganger kan være vanskelig å velge hva man vil dra og høre på Men 26.mai skal du få slippe å velge. Da slår nemlig vi i Greåker Musikkorps oss sammen med våre dyktige naboer i Sarpsborg Janitsjarkorps og byr på en spennende konsertopplevelse! Er du glad i J.R.R Tolkiens univers med hobbiter, trollmenn, alver og mystiske ringer? Da er denne konserten noe for deg! Er du usikker? Da er også denne konserten noe for deg! I konsertoppsetningen «Ringenes herre – en musikalsk illustrasjon» byr vi på 5 satser fra Johan de Meij´s «The Lord of The Rings». Et flott verk som skildrer ulike figurer og steder i Ringenes Herre-universet. For de som har sett filmene, så er det altså ikke musikken fra filmtriologien. Men vi syns likefullt at det er storartet musikk, og håper mange vil ta turen til Tindlundhallen 26.mai. For å toppe opplevelsen ytterligere har vi fått med oss selveste Jonas Groth som forteller.

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.