Det er nå 4 år siden Greåker Musikkorps deltok i NM sist, og boy som vi er spente og klare for en ny runde med hardt arbeid, blod, svette og tårer (neida… joda.)

I 2022 valgte Greåker Musikkorps å trekke seg fra NM, på grunn av usikkerhet rundt hva slags besetning vi ville klare å stille med. Vi var jo ikke det eneste korpset, men allikevel føltes det ut som at noe manglet den vårsesongen. NM er et av musikkårets høydepunkter – ikke bare det musikalske, men også opplevelsen av å være i Trondheim med tusenvis av andre, glade korpsmusikanter. Derfor gleder vi oss ekstra mye i år!

Greåker Musikkorps stiller i år i elitedivisjonen, med stykket «Symphony no. 4» av Maslanka. Dette er et stykke vi har fått stifte bekjentskap med fra før, og et stykke vi er veldig glade i. Stykket er et svært melodiøst stykke, som spenner seg over flere stilarter. Stykket er inspirert av landskap og opplevelser Maslanka har hatt, men viser også til flere musikkreferanser. Utover i stykket kan man blant annet høre hymnen «Old Hundreth» («Gjør døren høy» på norsk).

Du kan høre vår fremføring av «Symphony no. 4» i NM 2019 her:

I år har vi fått æren av å åpne ballet på lørdagen, og starter hele elitedivisjonen kl. 10.00 i Olavshallen Store sal. Dette gleder vi oss til, og håper mange ønsker å dele opplevelsen med oss – og selvfølgelig følge oss på ferden!🤩

Vi kan følges hele veien på Facebook og Instagram

Leave a Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.